ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΡΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΡΝ

Στις 05/05/2022 έγινε η πρώτη γενική συνέλευση του σωματείου ΠΕΠΡΝ.

Παρόλο που ήταν πολλά ρυμουλκά απασχολημένα σε κινήσεις που δεν μπορούσαν να διακοπούν, η προσέλευση ήταν ικανοποιητική αν και θα μπορούσαμε να ήμασταν περισσότεροι.

Ο πρόεδρος έχοντας απαρτία ενημέρωσε το σώμα:

-Για τον ισολογισμό των προηγούμενων ετών καθώς και τον προϋπολογισμό για το 2022.

-Παρουσίασε την νέα διοίκηση και αναφέρθηκε για τους στόχους της και τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα:

Η τήρηση της ΣΣΕ μισθολογικά έτσι ώστε να πληρώνονται όλοι οι συνάδελφοι με  ότι προβλέπει η ΣΣΕ. Αυτό έγινε έπειτα από αρκετές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών, με την ενημέρωση από τους συναδέλφους μας, με καταγγελία και συνεχείς επαφές με τις υπηρεσίες του υπουργείου ΔΝΕΡ / ΔΛΑ / ΚΛΠ , με επερωτήσεις στην Βουλή από 3 βουλευτές, ΠΝΟ.

Διευθέτηση εκκρεμοτήτων του σωματείου έναντι της εφορίας που έγινε με την πρόσληψη λογιστή, την ενεργοποίηση ΑΦΜ κατάθεση φορολογικών δηλώσεων προηγούμενων ετών και 2022 και την πληρωμή των ανάλογων προστίμων.

Ενεργοποίηση λογαριασμού τραπέζης που έγινε με κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και έχουν δρομολογηθεί οι ανάλογες ενέργειες  για έκδοση e-banking καθώς και κάρτα λογαριασμού

Νομιμοποίηση έναντι του πρωτοδικείου που έγινε με την κατάθεση και παραλαβή όλων των εγγράφων που απαιτούνταν καθώς και με την έκδοση περί μη προσβολής των εκλογών όπως και πιστοποιητικό μεταβολών καταστατικού.

Νομιμοποίηση έναντι του ΕΚΠ που έγινε με την κατάθεση όλων των εγγράφων που απαιτούνταν για την εκπροσώπηση στο εργατικό κέντρο των αντιπροσώπων.

Γίνονται ενέργειες με την ΔΕΚΝ / ΔΝΕΡ / και με την ιεραρχία του υπουργείου για τους κυβερνήτες ΡΚ (από σχολή) να έχουν το δικαίωμα να πάρουν το κυβερνητικό Β.

Έχουν γίνει επαφές με ΠΝΟ / ΠΕΠΕΝ / με δικηγόρο για τις συνδρομές στην ένωση πλοιάρχων για να μπορέσουμε να βρούμε μια ρύθμιση.

Δημιουργία ιστοσελίδας για άμεση πληροφόρηση που είναι στο στάδιο της τελικής ολοκλήρωσης. Ανεβαίνουν ανακοινώσεις που ενδιαφέρουν τον κλάδο, παρέχουν ενημέρωση για την μισθοδοσία, την σύμβαση, το συνταξιοδοτικό και άλλες πληροφορίες.

Έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις υπέρ συναδέλφων στην Θεσσαλονίκη, στον Βόλο και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα για την σωστή τήρηση της ΣΣΕ.

Το πλάνο της διοίκησης είναι να προχωρήσουμε:

Στην επικαιροποίηση των στοιχείων των μελών μας, θα υπάρξει άμεση ανάρτηση στο peprn.gr αίτηση για επικαιροποίηση ή εγγραφή και θα γίνει αναφορά στα email που έχουμε ήδη  όπως και στο viber και θα στέλνεται στο pep.rk.ng@gmail.com ή στο viber 6972286689.

Να δημιουργήσουμε λίστα με τους συναδέλφους που είναι άνεργοι καθώς και για θέσεις εργασίας που μαθαίνουμε, αυτό να γίνεται με αποστολή email, viber, ενημέρωση στο ΔΣ  για την κάλυψη από τους ανέργους συναδέλφους μας.

Να γίνουν επισκέψεις στα ΡΚ αν και λόγω covid το αποφεύγουμε προς το παρών και γίνονται μόνο αν υπάρχουν προβλήματα.

Να γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης αποστολών σε Λιμεναρχεία, εταιρείες, πληρώματα σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Χαλκίδα, Κόρινθο, Πάτρα, Κρήτη και γενικά στην επαρχία για στήριξη των μελών μας, τήρηση της ΣΣΕ, επικαιροποίηση και εγγραφή νέων μελών.

Θέλουμε να πιστεύουμε  ότι γίνονται θετικά βήματα και ότι όλοι οι συνάδελφοι πιστεύουν ότι το σωματείο εργάζεται για το καλό γενικό σύνολο.

Οι καιροί που έρχονται θα είναι δύσκολοι γιατί βάζουμε ψηλά τον πήχη  αλλά πιστεύουμε ότι αν έχουμε ομοψυχία και στήριξη όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια θα πάμε και καλύτερα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.