Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

ΠΕΠΡΝ: Απάντηση στην επιστολή συνάντησης έναρξης διαπραγματεύσεων

Με την επιστολή που μας στείλατε 26/10/22 ορίζεται ημερομηνία πρώτης συνάντησης στις 10/11/22 που αποδεχόμαστε, αλλά διευκρινίζουμε ότι έχετε την πλήρη ευθύνη της καθυστέρησης της άμεσης έναρξης των διαπραγματεύσεων από 30/09/22.

Μέσω των επαφών που είχαμε με τους εμπλεκόμενους φορείς μας προτάθηκε να δείξουμε καλοπροαίρετη στάση και να μην προχωρήσουμε στην άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί δεν προσβλέπετε:

στην κατάργηση ή παύση των υπαρχουσών συλλογικών συμβάσεων μέχρι την υπογραφή των νέων.

-την αλλαγή των συνθηκών εργασίας

-καθώς και των θεσμικών δικαιωμάτων μας.

Και ότι απώτερος σκοπός σας είναι η άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

Οι θέσεις μας παραμένουν ξεκάθαρες. Αποκλειστικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, θα είναι οι αυξήσεις με βάση των πραγματικών συνθηκών έχοντας τον πληθωρισμό να κινείται πάνω από 12% και όχι οι υφιστάμενοι όροι εργασίας που υπάρχουν στην ισχύουσα Σ.Σ.Ε. εκτός από τις διευκρινήσεις που χρειάζεται το υπάρχων άρθρο των επιφυλακών για να αποτυπώσει την κοινή βούληση μας από την ημέρα της αποδοχής του.

 

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και του διοικητικού είναι γνωστές και έχουν κατατεθεί στην ηγεσία του υπουργείου, στις εργοδοτικές ενώσεις στις εταιρείες των ρυμουλκών, τις εμπλεκόμενες εταιρείες που εξυπηρετούν τα ρυμουλκά καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Όσο οι διαπραγματεύσεις κινούνται σε αυτά τα πλαίσια ήμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, εάν όμως γίνονται για να κωλυσιεργήσετε ή να  ζητήσετε επαίσχυντες αλλαγές στις συνθήκες εργασίας μας, η ευθύνη των αναταραχών θα σας επιβαρύνει εξ ολοκλήρου και θα δημιουργήσετε ένα εκρηκτικό περιβάλλον, άμεσων και μεγάλης διάρκειας απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα έχουν επιπτώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    

ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ                                      

 

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΕΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

 

                                                                                                 

Σχετικά άρθρα

Back to top button