Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

Π.Ε.Π.Ρ.Ν. Στάση Εργασίας Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 από 09:00 έως 13:00 για γενική συνέλευση.

Την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 09:00 πμ θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο εργατικό κέντρο Πειραιά (Ε.Κ.Π.) Ομηρ. Δημ. Σκυλίτση 19 με θέμα τις διαπραγματεύσεις για την συλλογική σύμβαση εργασίας.

Όλες οι προσπάθειες μας (με τον διάλογο, τα επιχειρήματα μας και την υποχωρητικότητα μας) για να βρεθούν λύσεις στις διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία έχουν πέσει στο κενό.

Από την μία πλευρά υπάρχει αρνητική θέση στα αιτήματα μας ακόμα και σε αυτά που δεν είναι περασμένα στην σύμβαση αλλά εφαρμόζονται  εμφανίζοντας προσκόμματα και επιφυλάξεις.

Από την άλλη η εργοδοσία ξεπέρασε τον εαυτό της και σε κάθε συνάντηση θέτει δυσμενέστερους όρους για εμάς και απαιτεί να καταργηθούν οι όροι εργασίας και να μετατρέψουν τα ρυμουλκά σε γαλέρες, χωρίς δικαιώματα μόνο με υποχρεώσεις (κατάργηση του όρου ανάπαυσης εκτός ρυμουλκού, κατάργηση των βαρδιών κλπ).

Την Πέμπτη 01/12/22 έχουμε ακόμα μία συνάντηση με την εργοδοσία για να μας δώσει τις οριστικές της θέσεις.

Το διοικητικό μας συμβούλιο πιστεύει ότι εάν συνεχίσουν την ίδια τακτική δεν έχουμε άλλα περιθώρια “η αντίδραση είναι μόνο μία”.

Έχουμε ενημερώσει το υπουργείο και τους εμπλεκόμενους για τις θέσεις μας και τις αποφάσεις μας.

Μαθαίνουμε ότι η εργοδοσία προσπαθεί να ωραιοποιήσει τις θέσεις της και να τις ντύσει με έναν μανδύα νομιμότητας αλα καρτ.

Αν θέλουν νομιμότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρα μόνο να τηρήσουν την συλλογική μας σύμβαση που προβλέπει τις συνθήκες και τους όρους εργασίας και ας αφήσουν την καραμέλα ότι τα πληρώματα είναι υπέρμαχα των υπερωριών.

Η συμμετοχή σας είναι άκρως απαραίτητη για να αποφασιστούν οι επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να δώσουμε ξεκάθαρα μηνύματα για τις θέσεις μας.

Θα πρέπει να υπάρχει η παρουσία όλων μας γιατί πλέον δεν διακυβεύονται οι οικονομικές μας απολαβές αλλά αν θα βλέπουμε το σπίτι μας.

Σχετικά άρθρα

Back to top button